Sinds twee seizoenen organiseert shi-han de vrijdagavond competitie. Dit is een kleinschalig toernooi voor de beginnende wedstrijdjudoka. Op een informele wijze draaien de judoka’s en enthousiast vier keer per jaar hun wedstrijden op de mat waar normaal de lessen plaatsvinden.

Afgelopen 18 januari 2008 was er weer een vrijdagavondcompetitie. Met een brede lach werd er gestreden om de punten. De groep vertegenwoordigde de leeftijden van 4 (!) tot en met 13 jaar. Moe maar voldaan en voorzien van een snoep en wat drinken keerden de judoka’s huiswaarts.
Sinds een aantal jaar bestaat de samenwerking met sportvereniging Stompwijk ’92 waardoor de judoka’s ook andere collega’s op de mat ontmoeten. Vanaf het begin is het animo erg hoog en vooral enthousiast. Niet alleen de hoeveelheid deelnemers maar ook het publiek is rijkelijk vertegenwoordigd. De wedstrijden vinden op twee matten plaats met officiële scheidsrechters. Deze zijn echter gekleed in judopak om zo de informele sfeer te benadrukken. Op elk toernooi kan je punten verdienen. Alleen de deelname is al goed voor 10 punten. Per wedstrijd vergroot je het aantal punten wat aan het eind van het seizoen tot een totaal leidt. Op de laatste avond worden de prijzen onder alle deelnemers verdeeld.

Wilt u meer weten over judo of aikibudo dan staan onze enthousiaste leraren u graag te woord als u eens langskomt bij onze dojo in Sportcentrum de Fluit of u kunt bellen met 070 - 320 43 81.
© 2007-2021. Fotoalbum versie 4.1. Dit is een component uit Webbenizer CMS van Profservice te Den Haag.